Ontdek ons
unieke lijnschip

In januari 2014 zal het tien jaar geleden zijn dat de Queen Mary voor het eerst de zee opvoer. Door haar grootte en haar elegantie is het een eigentijdse attractie, waar ze ook heen vaart. Vraag het gerust na bij de menigte die haar in havens waar ook ter wereld komt bewonderen.

De Queen Mary 2 viert in 2014 haar tiende verjaardag en staat nog steeds voor de ongekende variatie aan entertainment aan boord. Het elegante en ruime schip zorgt ervoor dat u zich meteen thuis zult voelen. U kunt de first lady van onze vloot natuurlijk het best leren kennen door zelf aan boord te gaan. Haar afmetingen vertalen zich in een indrukwekkend gevoel van ruimte. The Queens Room, het hart van sociale activiteit overdag en 's nachts, vult de hoogte van twee dekken. Overweldigende trappen en rijzige zuilen zorgen ervoor dat het Britannia Restaurant er groots uitziet.

Het Royal Court Theatre heeft ook twee etages, voorzien van een rijkelijk interieur dat doet denken aan een Londens theater. De verlichting heeft eerder iets van een luxueuze filmzaal. Het is ook een planetarium en een trefpunt voor liefhebbers van klassieke muziek die er naar virtuoze concerto's komen kijken. De ultieme relaxatie beleeft u wanneer u zich overgeeft aan de uitzonderlijke verwennerij in onze ruime Canyon Ranch SpaClub®.

Tal van lounges en bars - zoals de Commodore Club en de Chart Room - zijn erg gezellig en intiem, ideaal om bij te praten met vrienden. In uw hoofdrestaurant is uw tafel steeds gereserveerd. Voor andere culinaire avonturen kunt u terecht in het Todd English Restaurant, een levendige smaak van de Middellandse Zee. 's Avonds wordt Kings Court een van de vier alternatieve dinerlocaties. La Piazza serveert verrukkelijke Italiaanse schotels. De Carvery biedt een selectie aan traditionele Britse gerechten. Lotus combineert subtiele smaken uit heel Azië. Chef’s Galley heeft een unieke troef, u kunt er namelijk levendige kookdemonstraties bijwonen. Uiteraard kunt u ook terecht op informele locaties, zoals de Golden Lion Pub en het Boardwalk Café ... Op ons vlaggenschip vindt u altijd uw gading.

 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 

Wist u dat …


• De Queen Mary 2 met haar 345 meter vijf maal langer is dan het eerste schip van Cunard, de Britannia (ca. 65 meter) en 34 langer is dan de oorspronkelijke Queen Mary (311 meter).

• Het schip heeft 17 dekken en torent bijna 61 meter uit boven de waterlijn, wat vergelijkbaar is met een gebouw dat 23 verdiepingen telt.

•De Queen Mary 2 is bijna dubbel zo lang als het Washington Monument hoog is (167 meter), bijna 45 meter langer dan de Eiffeltoren (324 meter) en meer dan 3,5 maal hoger dan de Big Ben (Westminster Tower, 94,5 meter). Het schip is langer dan 36 Londense dubbeldekkers achter elkaar (9,6 meter per bus), drie maal langer dan St. Paul's Cathedral (111,5 meter) en slechts 35,6 meter korter dan de hoogte van het Empire State Building (380 meter).

• De Queen Mary 2 is bijna 4 voetbalvelden lang.

• In de diverse eetgelegenheden kunt u genieten van zicht op zee, ook in Cunard's traditionele Grill Rooms voor de higher staterooms en een elegant restaurant voor de categorieën deluxe en standard. De prachtige drie dekken hoge eetzaal roept de sfeer op van de klassieke dinersalons op de grote lijnboten van vroeger. De zaal beslaat de volledige breedte van het schip en wordt gekenmerkt door de indrukwekkende trap in het midden, waarlangs de gasten op elegante wijze een groot entree kunnen maken.

• Een ander klassiek kenmerk is het 360° Promenade Deck, al van oudsher een belangrijke ontmoetingsplaats op de trans-Atlantische lijnboten. Op de ruime dekken, die zowat 531 meter rondom het schip lopen, bevinden zich de kenmerkende ligstoelen en bieden uitgebreide wandelmogelijkheden aan de gasten. Binnen wandelen van attractie naar attractie over de verschillende dekken heen is eveneens mogelijk.

• Het schip beschikt over een groot binnenzwembad in de kuurruimte. Daarnaast kunnen de gasten terecht in een van de vier buitenzwembaden, waarvan een is uitgerust met een uitschuifbaar glazen dak.

• Een planetarium aan boord - het eerste op zee - biedt diverse voorstellingen over sterren en planeten en is ook geschikt voor andere presentaties.

• Een van de fluiten op het schip is afkomstig van de Queen Mary, zodat de stem van deze voorganger opnieuw hoorbaar is op de oceaan. Hoorbaar voor 10